järnväg Arsonroot
Per och Nils in action.
Per och Nils in action.

Om oss

En fulländad blueskväll klädd av två gitarrer, ett munspel å lite till som ger ett skönt sväng. Laid back blues utan att vara långsam eller enahanda. Med stor finess tar dessa två herrar sig an blueskatalogen och ger mycket personliga tolkningar av dina gamla favoriter likväl som mer udda alster från när och fjärran. Blues när den görs njutbar med enkla medel. Både Nils och Per har en lång bakgrund inom musiklivet i Västsverige och spelar i flera andra konstellationer som regelbundet förgyller konsertlokaler och klubbar.

Pers personliga och oförutsägbara munspelande kombinerat med Nils stabila och broderande gitarrkliande gör kombinationen extra smakfull. Ett bevis på att ”less is more” stämmer när det kommer till genuin och engagerad blues från den västsvenska myllan.

Förutom att lyssna till blues får du som lyssnar också en liten historia till livs kring kompositören eller låten, dess tillkomst eller annan kuriosa som inbjuder till ett bra möte mellan musiker och publik.

Artister vi gillar:

  • Muddy Waters
  • Robert Johnson
  • Howlin' Wolf
  • Doc Watson
  • Homesick Mac
  • Seasick Steve
  • Sam Cooke
  • Johnny Cash

 

Om Per....

För att det skall låta blues behövs ett munspel. Per kan få ett munspel att låta blues. För att få ett bluessound i munspelet är det bra att ha lyssnat på mycket blues. Det har Per gjort sedan han såg Muddy Waters på scen 1977.

När Nils spelar på sin Cigarrboxgitarr tar Per ofta fram basen så det blir lite mer tryck. Bas är Pers huvudinstrument.

Gitarren kommer också fram med jämna mellanrum. Det är lättare att spela gitarr om man skall hålla takten på footstomp och spela munspel samtidigt.

Om Nils....

Sjunger och spelar gitarr, cigarrboxgitarr och allt möjligt annat med strängar. Passionen för slide och fingerpicking är en viktig förutsättning för att förstå hur de gamla Bluesmästarna runt förra sekelskiftet spelade.

Nils bygger gärna sina instrument själv, dels för att det är kul och dels för att få till den rätta känslan.

Byggandet av Cigarrboxgitarrer började som ett test för att se om det gick att bygga och kunna spela något på, och idag är det ett av huvudinstrumenten som vi spelar på.